Skip to main content

Jolande Adema

Mijn naam is Jolande Adema (1967). Mijn loopbaan op het gebied van opleidingen begon bij de HBO SPH opleiding. In de loop van de jaren werd ik steeds meer gegrepen door het begeleiden van mensen en heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan waaronder de tweejarige systeemgerichte VO opleiding “Kinderen en ouders” aan het RINO en vervolgens de VO supervisie en coaching. Daaropvolgend de Master Coaching. Daarnaast ben ik getraind in Kortdurend Oplossingsgerichte Therapie (KOT) en Rationeel Emotieve Therapie (RET), Deep Democracy level 1 t/m 3 en vanaf januari 2020 level 4. Ik ben getraind in het doen van tafelopstellingen en heb diverse korte cursussen gedaan op het gebied van het opstellingenwerk.

Het systeemgericht werken en de systemische benadering komen eigenlijk altijd terug in alles wat ik doe aan begeleiding. Ik heb inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in het werken binnen de hulpverlening met kinderen, jongeren, ouders en echtparen en 11 jaar binnen het HBO onderwijs als docent, supervisor, coach en sinds 2018 als teamcoach voor het docententeam van de Social Work opleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast ben ik vanuit mijn eigen bedrijf The Breaking Wave in te zetten voor trainingen, coach- of supervisietrajecten  (www.thebreakingwave.nl)

Ik ben een gepassioneerd begeleider die goed in staat is bij mensen aan te sluiten, ze te motiveren en op een andere manier naar situaties waarin ze zitten, te laten kijken. Situaties die kunnen voelen alsof daar niet uit te komen is. Ik zet daar diverse methodische handelingswijzen voor in waarbij humor een heel belangrijk onderdeel is. Soms helpt juist dàt om op een meer relativerende wijze naar het vraagstuk te kijken en uitgedaagd te worden uit de comfortzone te komen.  Mijn overtuiging is dat mensen veel eigen kracht bezitten maar dat soms die krachten nog niet losgemaakt of ontdekt zijn, verborgen of niet aanwezig mochten zijn om wat voor reden dan ook. Daarbij geef ik ook het advies: ‘gooi nooit je oude schoenen weg voor je je nieuwe hebt ingelopen’ Of te wel, elk nieuw gedrag heeft tijd nodig om goed te gaan passen!

Wees vriendelijk wanneer het  mogelijk is.
Het is altijd mogelijk.
-
Dalai Lama

Contact

Wil je meer informatie of graag een (kennismakings) afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

De meester zoekt geen vervulling, zoekt niet, verwacht niet.
Ze is, en kan alles verwelkomen.
-
Lao Tsu