Weekend Terschelling

 (Zee) Spiegelingen van jezelf

Gun jij jezelf een weekend waarbij je onder begeleiding van twee top coaches stilstaat bij de thema’s die op dit moment in je leven aandacht vragen?

Op een prachtige locatie in de bossen en nabij het strand zullen we 3 dagen met elkaar doorbrengen om de zogenaamde onderstroom te verkennen.
Door middel van opstellingen, wandelcoaching, meditatie, (zelf)hypnose en speelse werkvormen zorgen we voor (door)stroming op jouw persoonlijke thema’s.

Wij, Jolande Adema en Astrid Lassche, zijn zeer ervaren coaches die jullie meenemen op een reflectieve reis in jezelf, onder de waterlijn.
Door het werken met een kleine groep van maximaal 14 personen is er ruimte voor een programma op maat.
Is dit iets voor jou? Dan verwelkomen wij je heel graag  op het prachtige Waddeneiland!

Geplande data
Weekend (editie 6): Vrijdag 2 juni - zondag 4 juni 2023 - VOL!

Weekend (editie 7): Vrijdag 10 november - zondag 12 november 2023 - nog 9 plaatsen vrij

Weekend (editie 8): Vrijdag 8 maart - zondag 10 maart 2024 - nog 14 plaatsen vrij

Weekend (editie 9): Vrijdag 21 juni - zondag 23 juni 2024 - nog 14 plaatsen vrij

Weekend (editie 10): Vrijdag 22 november -24 november 2024 - nog 14 plaatsen vrij

 

Inhoud, locatie en kosten
Algemene opzet programma:

VRIJDAG

15:00   Welkom, kamerverdeling en even landen

16.00    Start programma met groepscheck-in (Deep Democracy)  en ont-moeten

18.15   Diner

20.00   Workshop ‘Zeespiegelingen van Jezelf en de ander’ met mini opstellingen en meditatie

22.00   Afsluiting en groepscheck-out

ZATERDAG

07.30     Stilte Wandeling of vroege vogelcoaching (optioneel)

08:30     Ontbijt

9.30      Groepscheck-in en workshop ‘onderstroom en bovenstroom’ met de Transactionele Analyse (TA)

13.00    Lunch 

Vrije tijd op het eiland en gelegenheid tot verdieping (optioneel)

18.00   Diner

19.30   Workshop systemische opstellingen 

22.00   Afsluiting en Check out 

ZONDAG

07.30            Stilte Wandeling, Geleide Meditatie, actieve activiteit (optioneel)

08:30             Ontbijt

10.00             Groepscheck-in + Activiteit ‘De Weerkaatsing’

+/- 12:30       Afronding en groepscheck-out

Kosten:
560,00 euro op basis van vol pension en 2-persoonskamer. Wil je gebruik maken van een 1-persoonskamer? Dan geldt een toeslag van 30 euro p.p.p.n. Het totaalbedrag is dan 620,00 euro (inclusief 15,00 euro administratiekosten).

Locatie:
Terrein van de Volkshogeschool op Terschelling (https://folkshegeskoalle.nl/), mooie zaal en slaapkamers van het gebouw: De Brêge Seal (Brugzaal).
Adres: Badweg Hoorn 11, 8896 KC Hoorn Terschelling

Wat krijg je?

 • Deskundige (groeps- en individuele)begeleiding bij persoonlijke thema’s
 • 2 overnachtingen in een comfortabele 2-persoonskamer
 • 2x ontbijt, 2x lunchpakket, 2x diner
 • Onbeperkt thee, koffie
 • Gezonde sapjes, snacks, fruit
 • Journaling diary + pen
 • Ruimte voor meditatie, reflectie en stilte
 • Ruimte voor een traan en een lach
 • Plezier!

Aanmelden
Meld je ruim van tevoren aan via het contactitem van deze website en vermeld de volgende gegevens:

 • Onderwerp: aanmelding weekend Terschelling
 • Naam + adres + telefoonnummer
 • Factuuradres (eventueel bedrijf?)
 • Korte motivatie voor deelname

Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met daar in het aanmeldingsformulier, het volledige programma en de factuur. Na de aanmelding vragen wij een aanbetaling van 50% van het deelnamebedrag en is jouw deelname bevestigd.


 • Jolande Adema

  Mijn naam is Jolande Adema (1967). Mijn loopbaan op het gebied van opleidingen begon bij de HBO SPH opleiding. In de loop van de jaren werd ik steeds meer gegrepen door het begeleiden van mensen en heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan waaronder de tweejarige systeemgerichte VO opleiding “Kinderen en ouders” aan het RINO en vervolgens de VO supervisie en coaching. Daaropvolgend de Master Coaching. Daarnaast ben ik getraind in Kortdurend Oplossingsgerichte Therapie (KOT) en Rationeel Emotieve Therapie (RET), Deep Democracy level 1 t/m 3 en vanaf januari 2020 level 4. Ik ben getraind in het doen van tafelopstellingen en heb diverse korte cursussen gedaan op het gebied van het opstellingenwerk.

 • Astrid Lassche

  Geboren (1972) en opgegroeid op het voormalig eiland Marken, een speciale plek in Nederland, met een kleine gemeenschap, omringd door een dijk en water, heb ik veel speelruimte mogen ervaren. Een plek met een eigen cultuur, gewoonten en dialect. Voor anderen een toeristische attractie, voor mij een plek waar ik mijn creativiteit heb kunnen ontwikkelen en veel heb geleerd.

  Als kind had ik altijd al interesse in ‘de onbekende ander’ en wilde graag mensen helpen. Tijdens mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening verliet ik Marken om de rest van de wereld te verkennen.

 • Nicolien van Tol

  Mijn naam is Nicolien van Tol (1957). Naast de masterstudie Human& Organizational Behaviour (begeledingskunde) meerdere sociale studies op het vlak van persoonlijke therapeutische en team-dynamische begeleiding voltooid. Ik ben 19 jaar als docent metodiek, supervisor coach en onderzoeksbegeleider in het hoger beroepsonderwijs werkzaam geweest. Vanuit de vrijgevestigde praktijk “Het Consilium” begeleid en adviseer ik als begeleidingskundige en therapeut individuen en teams in hun zoektocht naar persoonlijk evenwicht en groei in relatie met de ander. Daarnaast heb ik mij sinds 1990 gespecialiseerd in hypnotherapie. https://www.hetconsilium.nl/


Contact

Wil je meer informatie of graag een (kennismakings) afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

Reacties over Astrid:

 • Ontwapenend, compassie, serieus, humor, veel kennis en professioneel. Enkele termen die Astrid kenmerken. Astrid heeft veel kennis van verschillende coachingstechnieken en kan daardoor op maat inchecken op jouw behoefte en wensen. Cut the crap, Astrid duikt direct de verdieping in op een liefdevolle en respectvolle wijze.

  Jurre Donkelaar (oprichter/bestuurder Mental Heroes)
 • De intervisie bijeenkomsten zijn veilig, open en eerlijk. Fijn!

  Alma Nooij (leerkracht speciaal onderwijs Aloysiusstichting)
 • Astrid nodigt je met vaste en zachte hand uit om echt naar jezelf en jouw situatie (klacht/probleem) te kijken. Vervolgens heeft ze oog voor wat je daar tegenkomt en wat er nodig is om daarmee om te gaan. Of er juist even niet mee om te gaan. Bij Astrid ervaar ik dat ik er met alles wat ik ben en voel mag zijn.

  Suzanne den Hollander (codependentie therapeut en oprichter van Psyche & Zo)
 • Ik ervaar Astrid als collega coach als professioneel, integer, out of the box, energiek en oprecht. Altijd op zoek naar wat er is en kan.

  Mayke Mulkens (coach/POHGGZ)
 • Astrid kan ontzettend goed luisteren en samenvatten. En zonder zaken voor mij in te vullen kon ze haar vinger op de “zere” plek leggen. Ik heb echt mijn grenzen leren bewaken en stellen. Astrid heeft mij met onze gesprekken enorm geholpen en voelde mij er door gesterkt.

  Petra ZV
 • Astrid is een geweldige (familie)systeemopsteller: sensitief, zorgvuldig en heel ervaren. Een van de beste die ik ken en ik kan haar van harte aanbevelen!

  Laura ten Ham (Change Facilitator)
 • Astrid heeft een warme, krachtige en positieve persoonlijkheid. De gesprekken met haar waren erg fijn en ik voelde me direct op mijn gemak. De dingen waar je tegenaan loopt in het leven zet ze helder uiteen en als ik naar huis ging had ik verschillende handvatten waar ik wat mee kon. Dank voor je luisterend oor en je hulp.

  Desiree Hoving
 • Het moment van de eerste ontmoeting met Astrid ervaarde ik een positieve energie. Dit was ook in de les het geval. Door haar positiviteit en energie, ben ik na elke les opgeladen. Ben dankbaar voor de begeleiding die ik van haar heb mogen ontvangen.

  Siham El Ayachi (jeugdbeschermer)
 • Al enkele jaren werk ik met Astrid aan projecten in internationale context. Ik waardeer haar nieuwsgierigheid, doel-en resultaatgerichtheid en vooral haar aanstekelijk vermogen om mensen in beweging te krijgen. Als trainer binnen deze projecten, baseert zij zich op haar expertise op het gebied van interculturele communicatie, weet zij een veilige omgeving te creëren en brengt zij een schat aan ervaring in met betrekking tot activerende werkvormen.

  Marjon Goossens
 • Professioneel, met volle aandacht en veel ruimte voor de ander om er helemaal te zijn als zichzelf. Zorgvuldig, altijd checken bij de ander of het klopt en of het goed gaat.

  Miranda