Organisatie begeleiding

We leven tegenwoordig in een dynamische maatschappij waar verandering de norm is. Van professionals wordt gevraagd om hier zoveel mogelijk in mee te gaan en op te anticiperen.
Hoe blijf je door de snelheid van ontwikkelingen in contact met de bedoeling van de organisatie?
Doen we dát nog wat we voor ogen hebben?
Sluiten we nog aan bij de actuele thema’s van mens en maatschappij?
Door af en toe te vertragen en stil te staan bij de gezondheid en behoefte van de organisatie en de medewerkers kun je de koers voortzetten, eventueel bijstellen en vervolgens weer gaan versnellen.


Organisatieopstelling

Net als bij familiesystemen spelen onbewuste dynamieken een rol in het functioneren van individuen, teams en een organisatie als geheel. Iedere werknemer neemt zijn/haar familiesysteem mee naar het werk. Hoe worden de familiepatronen zichtbaar binnen de samenwerking in een team en met cliënten/ klanten?
Welke relatie kan gelegd worden tussen het functioneren in het team en dat in het gezin van herkomst?
Welke organisatieproblemen kunnen verklaard worden door verborgen dynamieken?
Welke historische gebeurtenissen, die generaties terug kunnen gaan, hebben nog steeds invloed op het huidige functioneren?
Met een organisatieopstelling wordt dit zichtbaar en zal er ruimte komen voor beweging in de organisatie. Ook levert dit inzicht in blokkades bij veranderingsprocessen.
Een workshop wordt op maat aangeboden of als open inschrijving.

Beschermjassen
Informatie volgt spoedig
Intervisie

Intervisie wordt ingezet om de kwaliteiten binnen groep professionals en een individu te vergroten. Het leren van en met elkaar wordt gestimuleerd. Er wordt in een groep gewerkt met actuele situaties uit de praktijk aan de hand van een duidelijke structuur. Door te luisteren, mee te denken en elkaar te bevragen over deze situatie wordt het probleemoplossend vermogen van de deelnemers vergroot en krijgt men meer mogelijkheden om complexe situaties zelfstandig te hanteren.

Intervisie vergroot het reflecterend vermogen bij de betrokken personen, het creëert begrip en geduld voor elkaar en de cliënt, vergroot het creatieve denken en handelen en geeft vooral steun in een tijd met hoge werkdruk. Het vormt een spiegel voor een ieder en creëert openheid waar dat nodig is. Het kan confronterend zijn en verschaft vooral inzicht in de persoonlijke professionaliteit. Intervisie wordt ervaren als een plek waar verbinding is met collega’s, een plek om even je “ei” kwijt te kunnen, waar professioneel handelen ter sprake komt en stil te staan bij waar je NU staat en wat je NU helpt om verder te groeien.

Bereidheid van elke deelnemer om te leren en te kijken naar zijn/haar eigen denken, voelen en handelen is nodig om het beoogde doel te bereiken.

Een intervisiebijeenkomst vindt elke 6-7 weken plaats in een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Een groep bestaat bij voorkeur uit collega’s met een zelfde discipline en is uitermate geschikt voor zelforganiserende teams.

Coaching

Zowel teamcoaching als individuele coaching voor medewerkers in alle lagen kan helpen om doelgericht aan ontwikkeling te werken. Op specifieke gebieden of in breder perspectief. Als coach sluit ik aan bij de behoefte en probeer in eerste instantie de werkelijke vraag duidelijk te maken. Een traject kan kortdurend en als langer traject ingezet worden mocht dat nodig zijn.

Deep Democracy
Gebruik de stem van de minderheid

Hoe zou het zijn als alles uitgesproken mag en kan worden? En iedereen gehoord wordt? Wat zou dat betekenen voor de cultuur, de samenwerking, de kwaliteit en plezier op het werk?

Deep Democracy is een methode en een zienswijze die alle stemmen in een groep laat gelden en de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Gedeelde meningen, tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle en interactieve wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie. Het is een vorm die tot besluitvorming komt met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door grondiger besluiten neemt de daadkracht toe (Human Dimensions, 2021).

Het klinkt misschien spannend. En ja dat is het ook. Tegelijkertijd is het ook leuk, speels en bevrijdend! Wat hoe zou het zijn als alles uitgesproken mag en kan worden?

Samen met een co-trainer verzorg ik teambijeenkomsten/gesprekken. We zijn beiden geschoold als facilitators in de Deep Democracy methode door de organisatie Human Dimensions. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Contact

Wil je meer informatie of graag een (kennismakings) afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

Reacties over Astrid:

 • Ontwapenend, compassie, serieus, humor, veel kennis en professioneel. Enkele termen die Astrid kenmerken. Astrid heeft veel kennis van verschillende coachingstechnieken en kan daardoor op maat inchecken op jouw behoefte en wensen. Cut the crap, Astrid duikt direct de verdieping in op een liefdevolle en respectvolle wijze.

  Jurre Donkelaar (oprichter/bestuurder Mental Heroes)
 • De intervisie bijeenkomsten zijn veilig, open en eerlijk. Fijn!

  Alma Nooij (leerkracht speciaal onderwijs Aloysiusstichting)
 • Astrid nodigt je met vaste en zachte hand uit om echt naar jezelf en jouw situatie (klacht/probleem) te kijken. Vervolgens heeft ze oog voor wat je daar tegenkomt en wat er nodig is om daarmee om te gaan. Of er juist even niet mee om te gaan. Bij Astrid ervaar ik dat ik er met alles wat ik ben en voel mag zijn.

  Suzanne den Hollander (codependentie therapeut en oprichter van Psyche & Zo)
 • Ik ervaar Astrid als collega coach als professioneel, integer, out of the box, energiek en oprecht. Altijd op zoek naar wat er is en kan.

  Mayke Mulkens (coach/POHGGZ)
 • Astrid kan ontzettend goed luisteren en samenvatten. En zonder zaken voor mij in te vullen kon ze haar vinger op de “zere” plek leggen. Ik heb echt mijn grenzen leren bewaken en stellen. Astrid heeft mij met onze gesprekken enorm geholpen en voelde mij er door gesterkt.

  Petra ZV
 • Astrid is een geweldige (familie)systeemopsteller: sensitief, zorgvuldig en heel ervaren. Een van de beste die ik ken en ik kan haar van harte aanbevelen!

  Laura ten Ham (Change Facilitator)
 • Astrid heeft een warme, krachtige en positieve persoonlijkheid. De gesprekken met haar waren erg fijn en ik voelde me direct op mijn gemak. De dingen waar je tegenaan loopt in het leven zet ze helder uiteen en als ik naar huis ging had ik verschillende handvatten waar ik wat mee kon. Dank voor je luisterend oor en je hulp.

  Desiree Hoving
 • Het moment van de eerste ontmoeting met Astrid ervaarde ik een positieve energie. Dit was ook in de les het geval. Door haar positiviteit en energie, ben ik na elke les opgeladen. Ben dankbaar voor de begeleiding die ik van haar heb mogen ontvangen.

  Siham El Ayachi (jeugdbeschermer)
 • Al enkele jaren werk ik met Astrid aan projecten in internationale context. Ik waardeer haar nieuwsgierigheid, doel-en resultaatgerichtheid en vooral haar aanstekelijk vermogen om mensen in beweging te krijgen. Als trainer binnen deze projecten, baseert zij zich op haar expertise op het gebied van interculturele communicatie, weet zij een veilige omgeving te creëren en brengt zij een schat aan ervaring in met betrekking tot activerende werkvormen.

  Marjon Goossens
 • Professioneel, met volle aandacht en veel ruimte voor de ander om er helemaal te zijn als zichzelf. Zorgvuldig, altijd checken bij de ander of het klopt en of het goed gaat.

  Miranda