• Home
 • Astrid Lassche

Astrid Lassche

Geboren (1972) en opgegroeid op het voormalig eiland Marken, een speciale plek in Nederland, met een kleine gemeenschap, omringd door een dijk en water, heb ik veel speelruimte mogen ervaren. Een plek met een eigen cultuur, gewoonten en dialect. Voor anderen een toeristische attractie, voor mij een plek waar ik mijn creativiteit heb kunnen ontwikkelen en veel heb geleerd.

Als kind had ik altijd al interesse in ‘de onbekende ander’ en wilde graag mensen helpen. Tijdens mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening verliet ik Marken om de rest van de wereld te verkennen.

Mijn vele reizen naar Azië en andere bijzondere plekken in de wereld, het werk binnen de jeugdhulpverlening en het hoger onderwijs, mijn opleidingen, cursussen, de begeleidingsvormen en de openheid die ik heb ervaren bij de mensen die ik om me heen heb (gehad),  maken dat ik ruimdenkend en open kan zijn. Ook de lessen van de minder prettige ervaringen zie ik als waardevol die zorgen voor levenswijsheid.

Ik hou van mensen, natuur en culturen in vele vormen.

Mensen ervaren mij als een enthousiaste performer met een open houding en mind, met aandacht en respect voor de mens.

De opleiding Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut in Groningen is een bijzondere aanvulling geweest op mijn werkervaring en aanwezige kennis. Een methode die verder reikt dan de analyse.

De Masteropleiding Begeleidingskunde heeft mij verrijkt in het onderzoeken en begeleiden van complexe vraagstukken in organisaties.

Ik leef met het motto: ‘Elke gebeurtenis is een les en hoe je kijkt is wat je ziet’. ‘Verwonder, verrijk jezelf en wees vriendelijk’.

Sinds 1993 werk ik met mensen met een hulpvraag op verschillende gebieden, in verschillende situaties. Door de behandeling aan jongeren met ernstige gedragsproblemen, gezinsbegeleiding, crisisopvang en ambulante hulpverlening aan ouder en (jonge) kinderen heb ik veel inzichten en ervaring mogen opdoen met verschillende methodieken en begeleidingsstijlen. Ook tijdens mijn werk als docent, studentbegeleider en supervisor in het hoger beroeps onderwijs (HBO) ben ik steeds dichter bij de kern van de “kunst van het begeleiden van mensen” gekomen.

In organisaties begeleid ik werknemers en werkgevers om bij de kern van de bedoeling van het werk te blijven. Mijn begeleidingskundige benadering bij vraagstukken geeft ruimte voor iedere stem die hierbij betrokken is. Ik  maak gebruik van verschillende werkvormen die aansluiten bij de vraag van de organisatie.  Door men uit te nodigen om rustig of actief de comfortzone te verlaten kan het leren stap voor stap beginnen!

Er bestaat naar mijn mening geen universele begeleidingsvorm die bij iedereen aansluit. Zelfs al lijken de vragen en situaties op elkaar, iedereen vraagt om een unieke benaderingswijze. En verdient dat ook.

Binnen mijn praktijk sluit ik aan bij de behoefte, de vraag en (leer)stijl van de klant.

Modellen en benaderingen en methoden waar ik vertrouwd mee ben zijn onder andere:

 • Systemisch werk (opstellingen)
 • Coachingsmethodiek
 • Supervisie- en intervisiemethodiek
 • Systeembenadering
 • Contextuele benadering
 • Deep Democracy
 • Transactionale Analyse
 • Beschermjassen
 • Transculturele Communicatie en begeleiding
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Creatieve spelvormen
 • Four Fold Practice Methode
 • Begeleidingskundig actieonderzoek

Gelijkwaardigheid, respect voor de autonomie van de klant en transparante communicatie zijn kenmerken die centraal staan in mijn begeleiding.

Wees vriendelijk wanneer het  mogelijk is.
Het is altijd mogelijk.
-
Dalai Lama

Contact

Wil je meer informatie of graag een (kennismakings) afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

De meester zoekt geen vervulling, zoekt niet, verwacht niet.
Ze is, en kan alles verwelkomen.
-
Lao Tsu

Reacties over Astrid:

 • Astrid heeft (anno 2023) al meer dan 1200 opstellingen begeleid. Ze heeft veel ervaring maar benadert elke nieuwe situatie als uniek en staat duidelijk in dienst van dat wat zichtbaar mag worden binnen het thema. Zonder oordeel. Heel bijzonder!

  Mia
 • Wat een verademing om Astrid als intervisor te hebbben! Er is ruimte voor ieders aandeel, gebruikt verschillende werkvormen en geeft iedereen aandacht. Het zeker niet saai en ze houdt de verschillende leerniveaus in de gaten.

  Medewerker Cordaan
 • Door jou heb ik leren omgaan met mijn paniekaanvallen. Waar ik onzeker was, gaf jij mij het vertrouwen dat ik het wel aankon. Het heeft mij sterker gemaakt, maar vooral ook het vertrouwen in mezelf gegeven”

  Rocxy
 • Astrid heeft haar roeping gevonden! Ze is puur, doortastend en weet een veilige sfeer te creëren terwijl ze je uitnodigt om je leerpunten te ontdekken en hier mee aan de slag te gaan. Als je dieper wilt gaan en toe bent aan transformatie, kies Astrid!

  Annelot Scholtens
 • Astrid weet en voelt precies wat jij nodig hebt doordat ze onder andere goed luistert naar wat je zegt en verteld. Ze hoort meer dan dat jij zegt😉👌

  Bianca
 • Astrid doet alles met een bewonderenswaardige dosis enthousiasme! Zij prikte dwars door mij heen en heeft mij met haar ervaring geholpen een grotere zelfbewustheid te creëren. Zowel in haar trainingen als tijdens het reflectie weekend op Terschelling heb ik van haar mogen leren en genieten. Ik gun iedereen die opzoek is naar verdieping op persoonlijk of professioneel vlak een beetje Astrid😀. 

  Roxanne Smit
 • De doortastendheid van Astrid heeft er aan bijgedragen dat ik in mijn coachingstraject echt voor mezelf tot de kern heb kunnen komen en daar heb ik nog dagelijks heel veel profijt van. 

  Rianna Portengen
 • Ontwapenend, compassie, serieus, humor, veel kennis en professioneel. Enkele termen die Astrid kenmerken. Astrid heeft veel kennis van verschillende coachingstechnieken en kan daardoor op maat inchecken op jouw behoefte en wensen. Cut the crap, Astrid duikt direct de verdieping in op een liefdevolle en respectvolle wijze.

  Jurre Donkelaar (oprichter/bestuurder Mental Heroes)
 • Astrid nodigt je met vaste en zachte hand uit om echt naar jezelf en jouw situatie (klacht/probleem) te kijken. Vervolgens heeft ze oog voor wat je daar tegenkomt en wat er nodig is om daarmee om te gaan. Of er juist even niet mee om te gaan. Bij Astrid ervaar ik dat ik er met alles wat ik ben en voel mag zijn.

  Suzanne den Hollander (codependentie therapeut en oprichter van Psyche & Zo)
 • Astrid kan ontzettend goed luisteren en samenvatten. En zonder zaken voor mij in te vullen kon ze haar vinger op de “zere” plek leggen. Ik heb echt mijn grenzen leren bewaken en stellen. Astrid heeft mij met onze gesprekken enorm geholpen en voelde mij er door gesterkt.

  Petra ZV