• E-mail: info@astridlassche.nl
  • Phone : +31 (0)6 18 200 023

Geboren (1972) en opgegroeid op het voormalig eiland Marken, een speciale plek in Nederland, met een kleine gemeenschap, omringd door een dijk en water, heb ik veel speelruimte mogen ervaren. Een plek met een eigen cultuur, gewoonten en dialect. Voor anderen een toeristische attractie, voor mij een plek waar ik mijn creativiteit heb kunnen ontwikkelen en veel heb geleerd.

 

Als kind had ik altijd al interesse in ‘de vreemde ander’ en wilde graag mensen (met name kinderen) helpen. Tijdens mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening verliet ik Marken om de rest van de wereld te verkennen.

Mijn vele reizen naar Azië en andere bijzondere plekken in de wereld, het werk binnen de jeugdhulpverlening en het hoger onderwijs, mijn opleidingen, cursussen, de begeleidingsvormen en de openheid die ik heb ervaren bij de mensen die ik om me heen heb (gehad),  maken dat ik ruimdenkend en open kan zijn. Ook de lessen van de minder prettige ervaringen zie ik als waardevol die zorgen voor levenswijsheid.

 

Ik hou van mensen, landschappen en culturen in vele vormen waar ik zoveel mogelijk van wil leren.

Mensen ervaren mij als een enthousiaste performer met een open houding en mind, met aandacht en respect voor de mens.

 

De opleiding Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut in Groningen is een bijzondere aanvulling geweest op mijn werkervaring en aanwezige kennis. Een methode die verder reikt dan de analyse.

De Masteropleiding Begeleidingskunde heeft mij verrijkt in het onderzoeken en begeleiden van complexe vraagstukken in organisaties.

 

Ik leef met het motto: ‘Elke gebeurtenis is een les en hoe je kijkt is wat je ziet’. ‘Verwonder, verrijk jezelf en wees vriendelijk’.